Форумът ЕС се среща с Балканите“ е за дискусии по важни

...
Форумът ЕС се среща с Балканите“ е за дискусии по важни
Коментари Харесай

Кючюк на международен форус у нас: Процесът по присъединяване на Албания и РСМ към ЕС да продължи

Форумът " Европейски Съюз се среща с Балканите “ е за полемики по значими въпроси върху политика по разширението и каква би трябвало да бъде ролята на България.

 

Това сподели по време на мероприятието евродепутатът Илхан Кючюк, съобщи кореспондент на  " Фокус ". 

" Днес живеем в свят, който би трябвало да бъде в мир и правдивост. След като Европа беше не запомнила за войната през днешния ден още веднъж има война. Мнозина чакаха, че Европейски Съюз ще бъде слаб след рецесиите и нашествието в Украйна, само че той излезе по-силен. Мирът би трябвало да се основава сред родните правила, тогава, когато се съблюдават може да бъдем спокойни ", сподели Кючюк.

" Направиха се първи стъпки и Албания и РСМ стартират преговорен развой за участие в Европейски Съюз, само че този развой би трябвало да продължи с по-голяма мощ и да бъдат включени по-рано в полемиките за разширението. Ако има предпочитание за промени и да бъде част от по-голямата политическа орбита, да, Турция има място в Европейски Съюз ", добави евродепутатът.

Форумът, който се организира за втора поредна година, е отдаден на тактиката на Европейски Съюз към района на Балканите и е проведен от Европейския демократичен конгрес, подсилен от партия " Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България.

 

Събитието беше намерено от служебния министър на външните работи на България Иван Кондов, ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, и президента на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Специален посетител ще бъде еврокомисарят по въпросите на съседството и разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей.

Присъстват още ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутати от партията и посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук.

Форумът ще сложи на фокус тематиката за разширението на Европейски Съюз и интеграцията на Балканите, на фона на променената среда за сигурност поради войната на Русия в Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР